نقشه اجرای سیستم اعلام حریق

نقشه اجرای سیستم اعلام حریق

امروزه تراکم آپارتمان‌ها و کلان ساختمان‌ها در بسیاری از شهرها به خصوص شهرهای بزرگ افزایش یافته است. تراکم بالای این سازه‌ها سبب شده که در صورت بروز حوادثی همچون آتش سوزی خسارات بیشتری را بر جای بماند. با رعایت کردن اصول اولیه ساختمان سازی و همچنین تجهیز ساختمان‌های مسکونی و تجاری به تم‌های هشدار دهنده تا حد زیادی می‌تواند عوارض ناشی از حوادث مختلف را کاهش دهد. ما در این مقاله به بررسی نقشه اجرای سیستم اعلام حریق می‌پردازیم.

به همین دلیل است که امروزه اجرای سیستم اعلام حریق در منازل و همه ساختمان‌ها ضرورت دارد. اجرا و نصب این سیستم نیز باید توسط افرادی کاربلد انجام شود؛ زیرا که پیش از نصب باید مشخص شود هر مکانی به چه نوع سیستم اعلام طریق نیاز دارد و خواندن نقشه سیم کشی سیستم نیز در اجرای صحیح آن اهمیت دارد. گروه فنی مهندسی راما تکنیک یکی از بهترین مجموعه‌های فعال در این زمینه است که خدمات دیگری همچون طراحی و اجرای سیستم‌های هوشمندسازی و … را در شهرهای مختلف با بهترین کیفیت انجام خواهد داد.

اهمیت نقشه خوانی سیستم اعلام حریق

همانطور که قبلاً هم ذکر شد، تجهیز یک مکان مسکونی، تجاری، مکان‌های شلوغ و پر رفت و آمد مثل بیمارستان‌ها، هتل‌ها و … به سیستم اعلام حریق ضروری و لازم است. از طرفی سپردن اجرا و نصب این سیستم‌ها به مجموعه‌ای که دارای پرسنلی حرفه‌ای و مجرب هستند نیز حائز اهمیت است.

نقشه خوانی برای اجرای سیستم اعلام حریق اهمیت ویژه‌ای دارد. در واقع نقشه خوانی درست سبب می‌شود که اجرای این سیستم‌ها به درست‌ترین نحو ممکن انجام شود. نقشه خوانی سیستم اعلام حریق به این دلیل اهمیت دارد که باعث می‌شود سیستم اجرا شده در محل مورد نظر به درستی عمل کند.

اهمیت نقشه خوانی سیستم اعلام حریق

نقشه سیم کشی سیستم اعلام حریق چگونه است؟

نقشه سیم کشی سیستم اعلام حریق در نصب و اجرای این سیستم بسیار کمک‌کننده است زیرا سبب می‌شود که استانداردهای مهم به درستی رعایت شود. البته برای نصب این انواع سیستم‏های اعلام حریق باید به استانداردهای مربوط به تجهیزات توجه نمود که شامل موارد زیر است‌:

  1. علائم اختصاری که در نقشه سیم کشی سیستم‌های اعلام حریق وجود دارد.
  2. نقشه سیستم اعلام حریق که روی پلان ساختمان مشخص شده است.
  3. نقشه سیم کشی آشکار سازها و چراغ ریموت اندیکاتور که برای راه‌اندازی اصولی سیستم کاربردی می‌باشد.
  4. دو مورد دیگر نقشه مربوط به سیم کشی تابلو کنترل مرکزی و وسایل هشداردهنده است.
مشاهده مطالب
عملکرد سیستم اعلام حریق چیست؟

نقشه سیم کشی سیستم اعلام حریق چگونه است؟

نحوه سیم کشی سیستم متعارف

در سیستم اعلام حریق متعارف نحوه سیم کشی به گونه‌ای است که  اتصال همه اجزاء آن مثل صداگیر، آشکار‌ساز و شستی‌ها با کمک سیستم سیم اعلام حریق یا کابل جداگانه به صفحه کنترل پنل اعلام حریق صورت می‌گیرد. این کار با اتصال دو سر سیم به دتکتور و کنترل پنل انجام می‌شود به گونه‌ای که اولین سر سیم به دتکتور متصل می‌شود و دومین سر آن به کنترل پنل وصل می‌شود. در این سیستم برخی از اجزا نصب می‌شوند و به زون‌های متفاوتی قسمت‌بندی می‌شوند. این اجزا شامل شستی‌ها، دتکتور‌ها و آژیر‌ها می‌شود. این اجزا به زون‌هایی مانند زون ۱ مخصوص زیر زمین، زون ۲ مخصوص طبقه همکف و زون ۳ مخصوص طبقه اول تبدیل می‌شوند.

زون بندی این اجزا باعث می‌شود که تشخیص آن‌ها به طور دقیق و راحتی صورت بگیرد و همچنین باعث می‌شود که آن محیط تحت نظر مرکز آتش نشانی، مدیر ساختمان و اتاق کنترل باشد. پیدا کردن آسان مکان آتش‌سوزی و اجرا اطفا حریق با تعداد مناطق بالا دقیق‌تر است. از آنجایی که کنترل پنل اعلام حریق امکان مشخص کردن مکان دقیق آتش‌سوزی را به ما نمی‌دهد، بنابراین تشخیص محل دقیق آتش‌سوزی در سیستم اعلام حریق متعارف میسر نیست. در سیستم اعلام حریق آدرس پذیر این کار دقیق‌تر انجام می‌شود‌. در سیستم‌ اعلام حریق نا‌متعارف مکان مورد نظر با متن، نشانگر لامپ و یا هردو نشان داده می‌شود.

نحوه سیم کشی سیستم متعارف

نحوه سیم‌کشی سیستم آدرس پذیر

در سیستم اعلام حریق آدرس پذیر، کنترل پنل اعلام حریق آدرس پذیر دارای سیستم حلقه‌ای است که به این سیستم حلقه‌ای تمامی دستگاه‌ها مثل شستی‌ها، دتکتور‌ها و زنگ‌های هشدار متصل شده است. هر کدام از این دستگاه‌ها شامل یک مکان‌یاب هستند تا بتوان محل دقیق آن‌ها را متوجه شد.

بنابراین تمامی دستگاه‌هایی که از طریق مدار اعلام حریق متصل شده‌اند را می‌توان به راحتی مکان‌یابی و پیدا کرد‌. یکی از اهداف اصلی برای استفاده از سیستم آدرس پذیر این است که اگر در اتصال کوتاه خطایی ایجاد شد، تمامی دستگاه تحت تاثیر قرار نمی‌گیرد بلکه قسمت کمی از آن تحت تاثیر قرار می‌گیرد و بقیه اجزا به کمک ماژول جداسازی که به حلقه متصل است، به خوبی کار می‌کنند.

ظرفیت یک حلقه برای تعداد دستگاهی که می‌تواند داشته باشد، ۹۹ دستگاه است و با توجه به توانایی سیستم کنترل پنل اعلام حریق می‌تواند تا ۳.۳ کیلومتر توسعه یابد. استفاده از این سیستم برای این است که هنگام بروز آتش‌سوزی متصل بودن سیم کشی اعلام حریق و کلید‌های DIP مخصوص یک یا چند آدرس که مکان دقیق مولفه فعال را روی صفحه کنترل پنل نشان دهد‌. اعلام حریق آدرس‌پذیر نسبت به اعلام حریق متعارف دقیق‌تر اما گران‌تر است.

مشاهده مطالب
شرکت اجرای سیستم اعلام حریق

نحوه سیم‌کشی سیستم آدرس پذیر 

مهم‌ترین نکات برای نقشه اجرای سیم کشی سیستم اعلام حریق

سیم کشی سیستم اعلام حریق به نوعی مهم‌ترین بخش در اجرای این سیستم‌های محافظتی محسوب می‌شود که باید به درستی انجام شود. به همین دلیل باید با مهم‌ترین نکات اجرای سیم کشی سیستم اعلام حریق آشنا باشید. اولین نکته‌ای که باید برای سیم کشی این سیستم‌ها رعایت شود این است که نصب سیستم باید مطابق استاندارد BS 5839  و سیم کشی باید طبق استاندارد BS 6207 صورت بگیرد. نکته دیگر در نقشه سیم کشی سیستم اعلام حریق این است که نوع سیم کشی با توجه به تجهیزات مورد استفاده و محلی که قرار است به این سیستم تجهیز شود متفاوت است.

سیم کشی با توجه به تجهیزات و محل مورد نظر شامل کابل‌هایی می‌شود که پس از فعال شدن تجهیزات استفاده نمی‌شوند و در واقع برای دتکتورها و شستی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. نوع دیگر شامل سیم‌هایی است که برای سیم کشی منبع تغذیه آژیر فلاشر و چراغ‌های چشمک زن سیستم به کار می‌رود. دو گروه سیم در اجرای سیستم اعلام حریق مشخصات خاص خود را دارند و هر یک با توجه به نقشه سیم کشی اصولی اجرای این سیستم‌ها باید استفاده شوند.

نکته مهم دیگر هنگام سیم کشی سیستم اعلام حریق اینکه برای کابل کشی نباید از مسیر زون‌ها یا مسیر آژیر انشعاب گرفته شود. به علاوه برای سیم کشی اینگونه سیستم‌ها، در انتهای مسیر زون‌ها مقاومت انتهای خط با مقدار ۸/۶ کیلو اهم وصل می‌شود تا به کمک آن جریانی که برقرار شده است به طور قطعی تشخیص داده شود و یا اتصالی کوتاه مدت در مسیر برقرار شود.

مهم‌ترین نکات برای نقشه اجرای سیم کشی سیستم اعلام حریق

جمع بندی

با توجه به نکات مربوط به نقشه اجرای سیم کشی سیستم اعلام حریق، اگر می‌خواهید ساختمانی نوساز، منازل قدیم و یا پروژه‌های بزرگ مانند کلان ساختمان‌ها یا هتل‌ها و بیمارستان‌های بزرگ و پر رفت و آمد را به سیستم اعلام حریق مجهز نمایید، در گام اول باید به مجموعه‌ای با سابقه مراجعه نمایید.

مشاوره با تیم فنی راما تکنیک

گروه فنی مهندسی راما تکنیک یکی از بهترین مجموعه‌های فعال در این زمینه است که خدمات متنوع را با بهترین کیفیت و به درست‌ترین شکل در اختیار مشتریان قرار خواهد داد.

5/5 - (1 امتیاز)
نوشته های مرتبط
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

.