راه اندازی و نصب سیستم اعلام حریق آدرس پذیر

راه اندازی و نصب سیستم اعلام حریق آدرس پذیر

به کارگیری سیستم‌های حفاظت و ایمنی در محیط‌های مختلف از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. استفاده اصولی از این دسته از سیستم‌ها برای پیشگیری و مقابله با خطرات احتمالی حریق بایستی در اولویت قرار بگیرد. راه اندازی و نصب سیستم اعلام حریق آدرس پذیر برای تشخیص و اعلام حریق به صورت دقیق و سریع حائز اهمیت است. با نصب این دسته از سیستم‌ها شما قادر خواهید بود که به صورت دقیق از موقعیت اطلاع پیدا کنید. بنابراین می‌توانید اقدامات امدادی و اطفای حریق را با سرعت بیشتر و به صورت دقیق‌تر انجام دهید. چنین سیستم‌هایی از طریق ارتباط با واحدهای مختلف کار می‌کنند و اطلاعات مربوط به موقعیت حریق را به واحدهای گوناگون ارسال می‌کنند.

CTA-راما

در این مطلب قصد داریم شما را با مراحل راه اندازی و نصب سیستم اعلام حریق آدرس پذیر و تجهیزات مورد استفاده در آن آشنا کنیم. همچنین اطلاعات مفیدی را در زمینه نقش سیم کشی سیستم اعلام حریق آدرس پذیر ارائه خواهیم داد. گروه فنی مهندسی راما تکنیک به عنوان یکی از برترین شرکت اجرای سیستم اعلام حریق فعالیت می‌کند. در این مقاله، درک دقیقی از این دسته از فناوری‌ها برای جلوگیری از ایجاد آسیب بیشتر در هنگام حریق کسب خواهید کرد. به این ترتیب قادر خواهید بود که به صورت اصولی از محیط کاری و یا مسکونی خود محافظت کنید.

مراحل نصب سیستم اعلام حریق آدرس پذیر

تمامی مراحل راه اندازی و نصب سیستم اعلام حریق آدرس پذیر بایستی زیر نظر افراد با تجربه و متخصص طی شود. این فرایند دارای پیچیدگی‌های خاص خودش است که بهتر است با به کارگیری دانش فنی لازم به اتمام برسد. به صورت کلی مهم‌ترین مراحل نصب این دسته از سیستم‌ها را در ادامه بررسی خواهیم کرد.

  1. در مرحله اول، مجریان نصب سیستم بایستی به بررسی و طراحی سیستم بپردازند. نیازهای خاص محیط مورد نظر شما در مراحل اولیه بررسی می‌شود. پس از بررسی‌های اولیه یک طرح برای نصب سیستم به شما ارائه می‌شود. این طراحی شامل نقاط حساس به حریق، محل نصب سنسورها و دستگاه‌ها، ترکیب صحیح آجرها و تمامی جزئیات فنی لازم می‌شود.
  2. پس از طراحی سیستم بایستی اقدام به تهیه تجهیزات لازم کنید. این دسته از تجهیزات با توجه به نوع طراحی سیستم شما مشخص می‌شوند. برخی از مهمترین تجهیزاتی که در مرحله دوم بایستی تهیه و تامین شوند، شامل دستگاه‌های آژیر، مرکز کنترل و دستگاه‌های ارتباطی می‌شود. در این مرحله شما بایستی به عنوان تعیین کننده، بررسی کنید که محصولات مورد نظر شما با استانداردهای بین المللی ایمنی سازگاری داشته باشند.
  3. در مرحله سوم نصب سیستم اعلام حریق آدرس پذیر، مجریان اقدام به نصب سنسورها و دستگاه‌ها در مکان‌های مشخص شده می‌کنند. سنسورها در نقاط حساس و حریق همچون اتاق اطفا حریق و یا نقاط ورود و خروج قرار می‌گیرند. دستگاه‌های آژیر نیز در مکان‌های قابل دید نصب می‌شوند.
  4. نصب مرکز کنترل سیستم اعلام حریق آدرس پذیر به عنوان یکی از حیاتی‌ترین مراحل معرفی می‌شود. بر اساس طراحی، مرکز کنترل در مکانی مناسب قرار داده می‌شود. مرکز کنترل تجهیزاتی همچون دستگاه کنترل، نمایشگرها و یا دکمه‌های عملیاتی را شامل می‌شود.
  5. در مرحله بعد نوبت به نصب دستگاه‌های ارتباطی فرا می‌رسد. سیستم اعلام حریق آدرس پذیر بایستی با سیستم‌های امداد و نجات ارتباط داشته باشد. دستگاه‌های ارتباطی که شامل ماژول‌های رله، راه اندازها و سیم‌کشی‌های مربوطه می‌شوند، در این مرحله نصب می‌شوند.
مشاهده مطالب
اجرای سیستم اعلام حریق

نگهداری دوره‌ای پس از راه اندازی و نصب سیستم اعلام حریق آدرس پذیر

پس از نصب و اجرای سیستم اعلام حریق باید سیستم را به صورت دقیق و اصولی تنظیم کنید. مراحل تنظیم مرکز کنترل، برنامه‌ریزی زمانبندی آژیرها و تست عملکرد در این مرحله صورت می‌گیرد. بایستی اطمینان حاصل کنید که سیستم شما به صورت دقیق کار می‌کند و می‌تواند در صورت رخ دادن حریق، محل آن را به صورت صحیح نمایش دهد.

در مراحل پایانی مهم است که کارکنان و کاربران محیط مربوطه آموزش کافی را دیده باشند. کاربران بایستی با عملکرد سیستم و رفتار درست در هنگام بروز حریق آشنا شوند. توجه داشته باشید که پس از مدتی از نصب سیستم اعلام حریق آدرس پذیر، نیاز به نگهداری و بررسی دوره‌ای وجود دارد. این نگهداری دوره‌ای می‌تواند به عملکرد صحیح مداوم سیستم کمک شایانی کند. برنامه‌ریزی دقیقی را برای بازرسی و تعمیرات دوره‌ای مشخص کنید تا از بروز اختلال در سیستم جلوگیری کنید.

نگهداری دوره‌ای پس از راه اندازی و نصب سیستم اعلام حریق آدرس پذیر

تجهیزات لازم در راه اندازی و نصب سیستم اعلام حریق آدرس پذیر

در راه اندازی و نصب سیستم اعلام حریق آدرس پذیر اجزای مختلفی فعالیت می‌کنند. به همکاری این دسته از اجزا سیستم را قادر به آدرس دهی و شناسایی محل در هنگام حریق می‌کند. در ادامه مهم‌ترین اجزای این دسته از سیستم‌ها آمده است.

تجهیزات لازم مشخصات فنی
دتکتور دودی آدرس پذیر دتکتورهای دودی با استفاده از حسگرهای خاص، به صورت خودکار محل وقوع دود را تشخیص می‌دهند. این دسته از دیتکتورها به پنل کنترل اعلام حریق اطلاعاتی راجع به مکان دقیق دتکتور دودی را ارسال می‌کند.
دتکتور گازی آدرس پذیر دتکتورهای گازی آدرس پذیر برای تشخیص گازهای خطرناک همچون گازهای قابل اشتعال و یا گازهای سمی کاربرد دارند.
دتکتور حرارتی آدرس پذیر دتکتورهای حرارتی آدرس پذیر برای تشخیص تغییرات دما در محدوده‌های مشخص شده مورد استفاده قرار می‌گیرند. در صورت تشخیص افزایش ناگهانی دما اطلاعات به کنترل پنل ارسال می‌شود.
دتکتور شعله‌ای آدرس پذیر دتکتور شعله آدرس پذیر برای تشخیص حریق بر اساس وجود شعله و یا نورهای قوی کاربرد دارد.
بیم دتکتور آدرس پذیر بیم دتکتورها برای تشخیص وقوع ضربه و یا ارتعاشات شدید در ساختمان کاربرد دارند.
شستی و آژیر آدرس پذیر شستی‌ها و آژیرها برای هشدار و اطلاع رسانی به افراد حاضر در ساختمان در صورت وقوع حریق مورد استفاده قرار می‌گیرند.
کنترل پنل آدرس پذیر کنترل پنل آدرس پذیر، قسمتی است که وظیفه کنترل عملکرد کلی سیستم را بر عهده دارد. این پنل اطلاعات را از دتکتورها و سایر دستگاه‌های اعلام حریق دریافت می‌کند و مکان دقیق حریق را مشخص می‌کند.

مرکز کنترل سیستم اعلام حریق آدرس پذیر

مرکز کنترل سیستم اعلام حریق آدرس پذیر مهم‌ترین قسمت این سیستم است. این مرکز کنترل وظیفه دریافت اطلاعات از دتکتورها و یا سایر تجهیزات سیستم را بر عهده دارد. پس از دریافت اطلاعات اقدام به تشخیص مکان دقیق حریق می‌کند و اقدامات لازم را برای اعلام حریق و اتخاذ تدابیر مناسب انجام می‌دهد. این پنل در مدل‌های مختلفی موجود است و نقش حائز اهمیتی را در کنترل و مدیریت سیستم‌ها ایفا می‌کند. انواع مدل‌های سیستم اعلام حریق آدرس پذیر شامل موارد زیر است.

  • مانند تک لوپ
  • دو لوپ
  • سه لوپ
  • چهار لوپ
مشاهده مطالب
نکات مهمی که درباره سیستم اعلام حریق ساختمان باید بدانید!

نقشه سیم کشی سیستم اعلام حریق آدرس پذیر

نقشه سیم کشی نصب سیستم اعلام حریق آدرس پذیر یک مستند فنی برای چگونگی جاگیری اجزای مختلف در کنار یکدیگر است. این نقشه بر اساس استانداردها و قوانین بین‌المللی روز دنیا طراحی می‌شود. بسیار حائز اهمیت است که متخصصان با تجربه در هنگام طراحی آن فعالیت کنند. در این نقشه اجزای مختلف نشان داده می‌شوند و راه‌های ارتباطی بین اجزا مشخص می‌شود. در هنگام طراحی نقشه‌های سیم کشی موارد زیر بایستی مورد توجه قرار بگیرند.

  • دتکتورها بایستی در مکان استراتژیک و مناسب نصب شوند تا بتوانند در کوتاه‌ترین زمان ممکن حریق را تشخیص دهند.
  • سیم‌های مربوط به اتصال دتکتورها، کنترل پنل، دکمه‌های دستی و آژیرها بایستی به گونه‌ای سیم کشی شوند که ارتباط دقیق و صحیح بین اجزا به وجود بیاید.
  • در هنگام نصب سیستم کنترل پذیر آدرس پذیر، سیستم بایستی در مکانی نصب شود که به درستی به دتکتورها و سایر اجزا اتصال داده شود.
  • در صورت وقوع حریق، اطلاعات دقیق آنباکس به مراکز امداد ارسال شود. به همین خاطر است که سیم کشی دقیق این دسته از سیستم‌ها برای ارتباط با این دسته از مراکز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

نقشه سیم کشی سیستم اعلام حریق آدرس پذیر

جمع بندی

در نهایت می‌توان گفت که راه اندازی و نصب سیستم اعلام حریق آدرس پذیر به عنوان یکی از مهم‌ترین اقدامات در حفظ امنیت ساختمان‌ها شناخته می‌شود. این سیستم وظیفه شناسایی سریع حریق و اعلام دقیق آن به مراکز امداد را بر عهده دارد. به کارگیری اصولی این دسته از سیستم‌ها می‌تواند زمان واکنش نیروهای امداد را تا حد قابل توجهی کاهش دهد. همچنین می‌تواند باعث حفظ امنیت افراد و کاهش خسارات مالی و یا جانی شود.

نصب سیستم‌های اعلام حریق بایستی با تخصص و تجربه کافی صورت بگیرد. مهم است که نیازها و شرایط ساختمان به صورت اصولی سنجیده شوند تا بهترین اجرا صورت بگیرد. با استفاده از این دسته از سیستم‌ها می‌توانید امکان بهبود امنیت ساختمان را فراهم کنید. توصیه می‌شود که برای اجرا و نصب سیستم‌ها با متخصصین و کارشناسان با تجربه همکاری کنید. این دسته از اقدامات باعث افزایش کارایی سیستم و حفظ سلامت افراد در هنگام وقوع حادثه می‌شود.

شرکت راما تکنیک با همکاری با افراد با تجربه و متخصص به عنوان بهترین مجموعه برای اجرا و راه اندازی و نصب سیستم اعلام حریق آدرس پذیر معرفی می‌شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه خدمات مجموعه می‌توانید با یکی از شماره‌های ما تماس حاصل کنید. اطلاعات دقیقی در زمینه چگونگی ارائه خدمات در دیگر صفحات سایت رسمی مجموعه آمده است.

5/5 - (1 امتیاز)
نوشته های مرتبط
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

.