سیستم اعلام حریق خانگی چیست و چرا به آن نیاز داریم؟

سیستم اعلام حریق خانگی چیست و چرا به آن نیاز داریم؟

امروزه به دلیل تراکم ساختمان‌ها و همچنین استفاده از وسایل گازی در خانه‌ها و … احتمال وقوع آتش‌سوزی در هر خانه و مجتمع مسکونی افزایش یافته است. برای جلوگیری از خسارت جانی و مالی هنگام ایجاد حریق، سیستمی طراحی و تولید شده ‌است که می‌تواند به محض شروع آتش سوزی و یا حتی کمی قبل از آن، هشدار دهد. این هشدار در برخی از این سیستم‌ها مستقیما به دست مرکز آتش نشانی ‌‌می‌رسد.ما در گروه فنی و مهندسی راما تکنیک به بررسی سیستم اعلام حریق خانگی میپردازیم.

نصب این دستگاه‌ در هر خانه و محل مسکونی ضروری است، زیرا هنگام بروز خطر ساکنین را از آتش سوزی مطلع می‌کند تا از ایجاد آسیب جسمی به فرد جلوگیری شود‌. راما تکنیک یکی از شرکت‌های معتبر برای خرید این سیستم‌ها محسوب می‌شود که خدمات ارزنده‌ای را به مشتریان خود عرضه می‌کند.

سیستم اعلام حریق خانگی چیست؟

به منظور حفظ جان ساکنان یک ساختمان تجاری، مسکونی و یا خانه های ویلایی از آتش سوزی حتما باید آن مکان به سیستم اعلام حریق خانگی تجهیز شود تا ساکنان از آسیب‌های ناشی از آتش سوزی در امان بمانند. وظیفه این سیستم این است که وجود دود، گاز یا شعله منوکسید را تشخیص دهد و سپس برای جلوگیری از آسیب ساکنان هشداری ایجاد کند تا ساکنان این شانس را داشته باشند که برای در امان ماندن از خطرات آتش سوزی محل را ترک کنند و همچنین برای جلوگیری از اطفا حریق اقدامات لازم را انجام دهند.

آژیر‌های هشدار دو نوع هستند که یکی از آن‌ها آژیر الکترومکانیکی است که توانایی‌های مختلفی دارد و دیگری آژیر فلاشر است که صدای معمولی تولید می‌کند. برخی از سیستم‌های اعلام حریق خانگی هنگام هشدار و ایجاد خطر، از طریق فرستادن سیگنال از راه دور و با پنل مرکزی این هشدار را به آتش نشانی می‌فرستند. سیستم اعلام حریق خانگی انواع مختلفی دارد که هر کدام از آن‌ها را با توجه به نیاز خود و محل زندگیتان می‌توانید از راما تکنیک خریداری کنید.

سیستم اعلام حریق خانگی چیست؟

معرفی انواع سیستم‌های اعلام حریق خانگی

سیستم‌های اعلام حریق در دو نوع صنعتی و خانگی وجود دارند و از بخش‌های مختلفی مثل سیگنال‌های صوتی و بصری تشکیل شده‌اند. سیگنال‌های صوتی و بصری باعث می‌شوند که سیستم اعلام حریق هنگام احتمال وقوع آتش سوزی و یا جمع شدن دود و گاز مونوکسید کربن، هشدار بدهد. این هشدار به چند صورت رخ می‌دهد که شامل آژیر بلند و چراغ چشمک‌زن است. البته ناگفته نماند که در برخی از سیستم‌های اعلام حریق خانگی هردو نوع اعلام هشدار وجود دارد.  این دستگاه از لحاظ سیستم، به سه نوع تقسیم بندی می‌شود که شامل سیستم‌های متعارف، آدرس‌پذیر و بی‌سیم است که در ادامه به بررسی بهتر آن‌ها می‌پردازیم.

  • سیستم اعلام حریق متعارف: سیستم‌ اعلام حریق متعارف که برای اعلام حریق خانگی کاربردی هستند، دارای یک مرکز کنترل و سیم‌های متفاوتی می‏باشند. نوع سیم کشی در این سیستم جداگانه و به صورت شعاعی است‌ که همه این سیم‌ها به مرکز کنترل متصل شده‌اند. استفاده از این نوع سیستم برای مجتمع مسکونی‌های بالای ۱۰ طبقه مناسب نیست، زیرا عملکرد آن‌ها یک واحدی است و برای مشخص کردن منطقه دقیق آتش‌سوزی ناتوان هستند. سیستم اعلام حریق متعارف با استقبال شدیدی مواجه شده است، زیرا قیمت ‌آن مقرون به صرفه است. علاوه بر آن راه‌اندازی این سیستم راحت است.
  • سیستم اعلام حریق آدرس پذیر: سیستم اعلام حریق آدرس پذیر به گونه‌ای طراحی شده است که می‌تواند محل دقیق آتش‌سوزی را مشخص کند. یکی دیگر از ویژگی‌های خوب این سیستم این است که عملکردی با سرعت زیاد دارد. این سیستم نیز همانند سیستم متعارف دارای سیم‌ کشی است اما تعداد سیم‌های آن به مراتب کمتر از سیم‌های به کار برده شده در سیستم متعارف است؛ زیرا که نوع سیم کشی این سیستم حلقوی است. برای نصب سیستم هشدار آتش‌سوزی در ساختمان‌هایی با بیش از ۱۰ طبقه بهتر است از سیستم اعلام حریق آدرس پذیر استفاده کنید.
  • سیستم اعلام حریق بی سیم: سیستم اعلام حریق بی ‌سیم پیشرفته‌ترین سیستم هشدار آتش‌سوزی است. این سیستم فاقد کابل ‌کشی و سیم است و همانطور که از نام آن پیدا است، به طور بی ‌سیم ساخته شده است. سرعت نصب و راه‌اندازی آن نسبت به سایر انواع این سیستم بسیار بالا‌تر است. امکانات کشف حریق دستی یا اتوماتیک در این نوع دستگاه، توسط امواج بی ‌سیم با مرکز کنترل ارتباط می‌گیرند‌. از آنجایی که این نوع دستگاه هشدار آتش‌سوزی بی ‌سیم است، استفاده از آن در مکان‌هایی حساس مثل موزه‌ها و مکان‌های لوکس بهترین گزینه است. شما می‌توانید هر یک از انواع این سیستم‌ها را با بهترین کیفیت از راما تکنیک خریداری کنید.
مشاهده مطالب
نکات مهمی که درباره سیستم اعلام حریق ساختمان باید بدانید!

معرفی انواع سیستم‌های اعلام حریق خانگی

انواع دتکتورها در سیستم اعلام حریق خانگی چگونه هستند؟

استفاده از دستگاه‌های تشخیص حریق در خانه‌ها و مجتمع‌های مسکونی بسیار حائز اهمیت است. این دستگاه اغلب در راه فرار ساختمان نصب می‌شود. علاوه بر آن در قسمت‌هایی که احتمال حریق در آن‌ها بیشتر است مثل اتاق نشیمن، آشپزخانه، اتاق‌ خواب نیز نصب خواهد شد. در ساختار دستگاه‌های تشخیص حریق خانگی از دتکتور‌های دودی، حرارتی و مونوکسید کربن استفاده شده است. هنگام آتش‌سوزی نشانه‌های فیزیکی مختلفی از دستگاه اعلام حریق تولید می‌شود که بستگی به دتکتور‌های به کار رفته در آن دارد. کارکرد هر یک از انواع دتکتور‌ها در سیستم اعلام حریق عبارتند از:

  • در دتکتور‌های حرارتی، اگر دمای محیط بیشتر از دمای استاندارد و از پیش تعیین شده باشد، زنگ هشدار به صدا در می‌آید.
  • اگر در هوای محیط مونوکسید کربن جمع شده باشد، دتکتور مونوکسید کربن آن‌ها را تشخیص می‌دهد و سپس زنگ هشدار فعال می‌شود.
  • دتکتور دودی هنگامی که دود زیادی در محیط جمع شود، هشدار می‌دهد‌. این دتکتور نسبت به سایر دتکتور‌های دیگر به میزان بیشتری در ساختار سیستم اعلام حریق خانگی به کار می‌رود، زیرا علاوه بر این‌که می‌تواند در حفظ جان دیگران موثر باشد، توانایی کاهش خسارات را نیز دارد. سیستم‌های اعلام حریق که در راما تکنیک به فروش می‌سرند دارای این مدل دتکتور‌های حرارتی با بهترین کیفیت هستند.

انواع دتکتورها در سیستم اعلام حریق خانگی چگونه هستند؟

مزایای سیستم اعلام حریق خانگی

استفاده از سیستم اعلام حریق خانگی در محل زندگی بسیار اهمیت بالایی دارد. نصب و راه اندازی این سیستم در خانه باعث می‌شود که هنگام آتش‌سوزی و یا جمع شدن دود هشدار‌هایی توسط این دستگاه اعلام شود. اعلام هشدار آتش‌سوزی باعث می‌شود که ساکنان آن محل برای حفظ جان خود و جلوگیری از خطرات احتمالی محل را سریعا ترک کنند و سریعا با مرکز آتش‌نشانی تماس بگیرند.

مشاهده مطالب
راهنمای کامل تجهیزات، مشخصات فنی و نصب سیستم اعلام حریق آریاک

مشاوره با تیم فنی راما تکنیک

البته ناگفته نماند که برخی از این سیستم‌ها به محض جمع شدن دود و گاز مونوکسید کربن در محیط، هشدار را مستقیما به مرکز آتش نشانی می‌رسانند و این باعث می‌شود که نیرو‌های آتش نشانی قبل از گسترش آتش و یا حتی شروع آتش‌سوزی خود را به محل مورد نطر برسانند و از آسیب‌های ناشی از آتش‌سوزی و وقوع آتش‌سوزی جلوگیری کنند.

مزایای سیستم اعلام حریق خانگی

قیمت سیستم اعلام حریق خانگی چگونه است؟

قیمت سیستم اعلام حریق خانگی با توجه به نوع آن‌ها متفاوت است. شما می‌توانید برای مطلع شدن از قیمت‌ انواع این سیستم‌ها به سایت راما تکنیک مراجعه کنید. این سایت محصولاتش را با بهترین  کیفیت و متریال و همچنین مناسب‏ترین قیمت به مشتریان خود عرضه می‌کند. از مهم‌ترین خدمات این سایت می‌توان به طراحی و اجرای سیستم‌های هوشمند ‌سازی، طراحی و اجرای برق صنعتی، تجاری و اداری، طراحی و اجرای سیستم‌های اعلام حریق و طراحی و اجرای سیستم‌های نظارتی و شبکه اشاره کرد.

قیمت سیستم اعلام حریق خانگی چگونه است؟

جمع بندی

در نهایت پیشرفت تکنولوژی سبب شده تا افراد بتوانند در مواجه با برخی حوادث طبیعی مانند آتش سوزی، به موقع از خطر آگاه شده و فرصت انجام اقدامات لازم را داشته باشند. اگر قصد دارید منزل یا محل کار خود را به سیستم اعلام حریق تجهیز نمایید، می‏توانید به راما تکنیک مراجعه و بهترین خدمات را دریافت نمایید. از دیگر مزیت‏ های راما تکنیک این است که امکان استفاده از خدمات آن در شهرهای مختلفی وجود دارد.

5/5 - (1 امتیاز)
نوشته های مرتبط
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

.